Portfolio

Διοργάνωση Bootcamp & ανάπτυξη μεθοδολογίας Lean Startup στη Θεσσαλονίκη

Σύντομη Περιγραφή

Διοργάνωση ενός Bootcamp στη Θεσσαλονίκη κατά το οποίο θα αναπτυχθεί η μεθοδολογία Lean Startup του Eric Ries, για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων ή την ανάπτυξη μιας νέας υπηρεσίας ή ενός νέου προϊόντος από υπάρχουσες επιχειρήσεις. Περιλαμβάνει αναλυτική πρόταση υλοποίησης της προσέγγισης Lean Startup η οποία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της περιοχής αναφοράς. Στην υλοποίηση του Παραδοτέου θα εμπλακούν ένα Εξειδικευμένο Στέλεχος σε ζητήματα καινοτομίας και ένα στέλεχος με εξειδίκευση στην ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Κύρια Χαρακτηριστικά

  • Απολογιστική Έκθεση
  • Αναλυτικό Πρόγραμμα Lean Startup
  • Λίστα συμμετεχόντων
  • Φωτογραφικό Υλικό

Για το σχεδιασμό – συντονισμό δράσεων, έλεγχο, παρακολούθηση και διαχείριση υλοποίησης της υπηρεσίας, θα χρησιμοποιηθούν εκτεταμένα εργαλεία και τεχνικές διαχείρισης έργων, στην εφαρμογή των οποίων η ΕιΔήμων διαθέτει σημαντική εμπειρία και γνώση, και υποστηρίζεται από κατάλληλα εργαλεία και συστήματα διοίκησης έργου. Η παρεχόμενη υπηρεσία θα βασιστεί σε ένα μεθοδολογικό πλαίσιο, όπως αυτό αναλύεται στη συνέχεια, κατάλληλα οργανωμένο και στοιχειοθετημένο, που παρέχει τη βέλτιστη απόδοση αναφορικά με την υλοποίηση των επιμέρους τμημάτων, καθώς και τη δυνατότητα να αξιολογεί την πρόοδό του, την ποιότητα των παραδοτέων, την τήρηση των προθεσμιών και την πρόοδο του οικονομικού αντικειμένου σε σχέση με το υλοποιούμενο φυσικό αντικείμενο.

Η μέθοδος Λιτής Επιχειρηματικής Εκκίνησης Lean Startup είναι μια μεθοδολογία για την ανάπτυξη επιχειρήσεων και προϊόντων που αποσκοπεί στη συντόμευση των κύκλων ανάπτυξης προϊόντων/υπηρεσιών και στην ταχεία ανεύρεση ενός βιώσιμου προτεινόμενου επιχειρηματικού μοντέλου. H μεθοδολογία είναι εστιασμένη στις ανάγκες του πελάτη. Η βασική ιδέα είναι να προσαρμόσουμε τον προϊόν στις ανάγκες της αγοράς και όχι στο δικό μας όραμα.

Interreg Greece-Bulgaria 2014-2020
Co-Working
Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας