Portfolio

Διοργάνωση Εκδήλωσης Δημοσιότητας

Α. Περιγραφή παραδοτέου

Το παραδοτέο 2.3.3, βάσει της σύμβασης, αφορούσε στην υλοποίηση προωθητικής εκδήλωσης στις Σέρρες για την προώθηση των στόχων του έργου και την αύξηση της δημοσιότητάς του στο τοπικό κοινό.

Β. Οργάνωση δράσης

Με την έναρξη της ισχύος της σύμβασης, ο Ανάδοχος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με την Αναθέτουσα Αρχή κατά τις οποίες προσδιορίστηκε ως βέλτιστο διάστημα διοργάνωσης εκδήλωσης δημοσιότητας οι μήνες Μάρτιος – Ιούνιος 2020, λαμβάνοντας υπόψιν την υλοποίηση παράλληλων δράσεων από πλευράς Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Νομού Σερρών αλλά και του Δήμου Σερρών, με τις οποίες θα μπορούσε να υπάρχει ανάπτυξη συνεργειών και ισχυρό πολλαπλασιαστικό πλεονέκτημα διάχυσης δημοσιότητας. Με την έναρξη των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την Covid-19, επανασχεδιάστηκε η δράση και προωθήθηκε προς τον Επικεφαλής Εταίρο και τη Διαχειριστική Αρχή αίτημα για την υλοποίηση της δράσης κατά τη διάρκεια της δημοφιλέστατης SERREXPO 2020 (Σεπτέμβριος 2020) και μέσα στο χώρο διοργάνωσης της έκθεσης, με ενοικίαση stand για την προώθηση των σκοπών του έργου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης (προβλεπόμενη απήχηση σε 60.000 άτομα).

Παρ’ όλα αυτά, λόγω των εξελίξεων της πανδημίας, το Επιμελητήριο Σερρών προχώρησε στην ακύρωση της έκθεσης κατά τις 3 εβδομάδες πριν την πραγματοποίησή της, αναγκάζοντας τον Ανάδοχο και την Αναθέτουσα Αρχή σε νέο επανασχεδιασμό της δράσης. Λαμβάνοντας υπόψιν την εξελισσόμενη κατάσταση της πανδημίας και την απαγόρευση υλοποίησης δράσεων για λόγους συνωστισμού, η εκδήλωση επανασχεδιάστηκε ως εξής σε συμφωνία με την Αναθέτουσα Αρχή:

Υλοποίηση εκδήλωσης ευαισθητοποίησης με επιλογή ενός από τους κεντρικούς άξονες του έργου (προστασία παιδιών ευάλωτων πληθυσμών) κατά το διάστημα Ιούνιος/Ιούλιος 2021, σε ανοικτό δημόσιο χώρο, με εγκατάσταση και προβολή προωθητικού υλικού για τη δράση αλλά και επιτόπια ενημέρωση των ομάδων-στόχου (γενικό κοινό & παιδιά) για τις δράσεις του έργου.

Ημερομηνία πραγματοποίησης εκδήλωσης: 12/6/2021

Χώρος: προαύλιο ΔΗΠΕΘΕ και Πλατεία Ελευθερίας, Σέρρες. Η εκδήλωση ξεκίνησε ως έκθεση, παροχή πληροφόρησης και διανομή υλικού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών (ΔΗΠΕΘΕ). Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ευαισθητοποίησης (11.30-13.30) και προκειμένου να συνεχίσει η πραγματοποίηση καλλιτεχνικών δράσεων με παιδιά, μεταφέρθηκε στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε περιορισμένο χώρο.

Στόχοι:

  • Ενημέρωση/ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της παιδικής εργασίας στην τοπική κοινωνία των Σερρών
  • Ενημέρωση για τις δράσεις του προγράμματος In4Child στην τοπική κοινωνία των Σερρών
  • Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας κατά της παιδικής εργασίας (Διεθνής Οργανισμός Εργασίας – ILO)
  • Συνεργασία με τοπικούς φορείς (PRAXIS, Δήμος Σερρών)
  • Περαιτέρω διάχυση δημοσιότητας με ένταξη δράσης σε παγκόσμιες δράσεις εορτασμού του ILO

Κοινό-Στόχος: α) γενικό κοινό, β) παιδιά, γ) γονείς

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 400 πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διανεμήθηκαν φυλλάδια τα οποία παρήγαγε η ΑΡΣΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος In4Child (“Σπάσε τον κύκλο της παιδικής εκμετάλλευσης – 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για ένα παιδί που δουλεύει στο δρόμο») καθώς και έντυπη ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του Ομίλου Ουνέσκο Σερρών κατά τη συμμετοχή του στο έργο.

Αναπτύχθηκε δελτίο τύπου το οποίο διανεμήθηκε στα μέσα μαζικής επικοινωνίας του Δήμου Σερρών.

Ο χώρος της έκθεσης επίσης διακοσμήθηκε με Αφίσα της εκδήλωσης καθώς και roll up banner. Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε τραπέζι-γραμματεία για την παροχή του προωθητικού υλικού και πληροφόρησης, καθώς και κεράσματα για τους συμμετέχοντες.

Interreg - Greece-Republic of North Macedonia 2014-2020
In4Child
Club UNESCO Serres