Portfolio

Ανάπτυξη Εργαλείων (Tool-kit & Modules) Υποστήριξης της Προθερμοκοίτισης

Σύντομη Περιγραφή

Σχεδιασμός και ανάπτυξη ειδικών υποστηρικτικών εργαλείων προς τους ωφελούμενους/δυνητικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν θετικά υποσχόμενες επιχειρηματικές ιδέες. Εργαλεία αυτού του είδους είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο tool-kit το οποίο περιέχει καλά εστιασμένο πληροφοριακό υλικό, πετυχημένα παραδείγματα από τον ελληνικό και διεθνή χώρο, λίστα χρήσιμων επαφών, λίστα ελληνικών και διεθνών βάσεων δεδομένων κλπ. Επίσης αναπτύσσονται ειδικά Modules ανά τομέα (π.χ. υπηρεσίες, εμπόριο, μεταποίηση κλπ.) και κλάδο (π.χ. πληροφορική, αγροδιατροφή, περιβάλλον κλπ.). Τα Modules περιέχουν πρότυπα με χρήσιμες οδηγίες και αναλυτικά βήματα καθοδήγησης. Στην υλοποίηση του Παραδοτέου εμπλέκεται ένα Εξειδικευμένο Στέλεχος σε ζητήματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και ένα στέλεχος με εξειδίκευσης στην καινοτομία.

Κύρια Χαρακτηριστικά

  • Σχεδιασμός & ανάπτυξη ενός Tool-Kit για 50 ωφελούμενους
  • Σχεδιασμός & ανάπτυξη Modules για 50 ωφελούμενους

Για το σχεδιασμό – συντονισμό δράσεων, έλεγχο, παρακολούθηση και διαχείριση υλοποίησης της υπηρεσίας, θα χρησιμοποιηθούν εκτεταμένα εργαλεία και τεχνικές διαχείρισης έργων, στην εφαρμογή των οποίων η ΕιΔήμων διαθέτει σημαντική εμπειρία και γνώση, και υποστηρίζεται από κατάλληλα εργαλεία και συστήματα διοίκησης έργου. Η παρεχόμενη υπηρεσία θα βασιστεί σε ένα μεθοδολογικό πλαίσιο, όπως αυτό αναλύεται στη συνέχεια, κατάλληλα οργανωμένο και στοιχειοθετημένο, που παρέχει τη βέλτιστη απόδοση αναφορικά με την υλοποίηση των επιμέρους τμημάτων, καθώς και τη δυνατότητα να αξιολογεί την πρόοδό του, την ποιότητα των παραδοτέων, την τήρηση των προθεσμιών και την πρόοδο του οικονομικού αντικειμένου σε σχέση με το υλοποιούμενο φυσικό αντικείμενο.

H ανάπτυξη του πληροφοριακού υλικού θα έχει στόχο να δώσει στους χρήστες ένα εύχρηστο, ολοκληρωμένο και πληροφοριακό εργαλείο υποστήριξης δραστηριοτήτων προθερμοκοίτισης μιας υποσχόμενης επιχειρηματικής ιδέας.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο το πληροφοριακό υλικό θα λαμβάνει υπόψη τις παρακάτω ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ:

  • Την έννοια της προθερμοκοίτισης
  • Την προστιθέμενη αξία της προθερμοκοίτισης
  • Την εξέλιξη των προσεγγίσεων θερμοκοίτισης και προθερμοκοίτισης
  • Την κατανόηση των επιχειρηματικών μοντέλων
  • Την κατανόηση της αγοράς
  • Την προσαρμογή του επιχειρηματικού μοντέλου
  • Την ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου
  • Την παροχή χρήσιμων πληροφοριών
Interreg Greece-Bulgaria 2014-2020
Co-Working
Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας